Dzisiaj w naszym przedszkolu obchodziliśmy Dzień Gofra. Choć tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii to znane i uwielbiane są już na całym świecie.
Właśnie dlatego na marcowe warsztaty kulinarne wybraliśmy pieczenie gofrów 😉
Na warsztatach prowadzonych przez Panią Alicję Surowiec dowiedzieliśmy się jak i z czego powstają gofry. Omówiliśmy poszczególne etapy pracy. Przypomniane zostały zasady bezpieczeństwa podczas obsługi urządzeń elektrycznych oraz zasady zachowania higieny obowiązującej podczas przygotowywania i spożywania posiłków. Wspólne przygotowanie gofrów było super zabawą. Gofry były pyszne, a ich zapach roznosił się po całym Przedszkolu.
To był jeden z pyszniejszych dni w roku 🧇
DBAJMY O ZDROWIE
Platforma Google Classroom
Doradztwo zawodowe
Szkolne Biuro Rzeczy Znalezionych
Procedury i regulaminy
Szkoła
Ważne
Projekty
Biuletyn Informacji Publicznej
ePUAP
Archiwum newsów
-
-